HISTÒRIA

La Farmàcia Dr. Carreras va ser adquirida pel Dr. Eusebi Carreras Ginjaume en 1957, pioner en l’elaboració de formulacions magistrals després d’unes dècades en les quals aquesta activitat, purament farmacèutica, pràcticament desaparegués amb la universalització de les Especialitats Farmacèutiques que van fer de la seva dispensació la principal activitat de les oficines de farmàcia.
Això va ser conseqüència de la seva prescripció pels metges que, a poc a poc, havien perdut l’hàbit d’instaurar tractaments personalitzats sobre la base de la prescripció de formulacions magistrals per als seus pacients.

Sota la seva direcció la farmàcia del Dr. Eusebio Carreras es va convertir en referent de la formulació magistral elaborant tot tipus de formulacions magistrals i aconseguint el nivell 2 d’autorització.

Després de la seva defunció al desembre de 2015 la titularitat de la farmàcia va passar al Dr. Miquel Carreras Coma, que ha conservat l’esperit inicial del seu fundador mantenint l’elaboració de formulacions magistrals en el centre de l’activitat de l’equip de la farmàcia i renovant el nivell 2 d’autorització. A la fi de 2020 es va inaugurar un nou laboratori d’elaboració de formulacions estèrils amb la finalitat d’adaptar-se als més estrictes requeriments que la preparació d’aquesta categoria de productes exigeixen.

EQUIP

La formulació magistral exigeix el treball en equip de tècnics especialistes en l’elaboració i control de medicaments per a assegurar la qualitat de les formulacions elaborades.
Amb aquesta finalitat l’equip de la farmàcia Dr. Carreras està constituït per 36 persones, de les quals 10 són farmacèutics especialistes en les seves respectives activitats, 20 són auxiliars/tècnics en farmàcia o en elaboració i control de medicaments i 6 constitueixen el departament d’administració i serveis auxiliars.